Advertising

Jamb CRS Questions And Answers To Pass 2021/2022 Jamb

What will Jamb set in CRS for 2021 UTME and what are the top likely questions to come out in Jamb 2021 CRS? Continue reading for important CRS Questions and Answers for Jamb 2021.

Advertising

The 40 Questions and answers will cover every Chapter in Jamb CRS. However, the Likely Accounts Questions will not be arranged topic by topic. You may want to click here for likely questions from Jamb Sweet Sixteen.

RECOMMENDED: JOIN MY BLOGGING CLASS (Start a Blog)

Jamb CRK Questions And Answers

1. Question: The question that arose in the church in Jerusalem was settled with the conclusion that

Advertising

Answer: it is not necessary for Gentiles to be circumcised

2. The new covenant was based on

Answer: reconciliation with God

3. Jesus taught on the mount that we should give our alms …

Answer: without other people’s knowledge

4. Immediately after the baptism of Jesus

Answer: he was led by the spirit into the wilderness (Mark 1:9-12)

5. Jesus chased away traders at the Temple in order to

Answer: reinstate the fact that the temple is a house of prayer

6. In the sermon on the mount, Jesus said those who make peace should rejoice because

Answer: they will be called children of God

7. During the transfiguration of Jesus, who suggested that three tabernacles be made for Jesus, Elijah and Moses?

Answer: Peter

8. When Paul says “If anyone will not work, let him not eat”, he means

Answer: every person should toil and labour to earn a living

9. Who was king Ahasuerus’ chamberlain who kept his concubines?

Answer: Shaashgaz

10. Gehazi was the servant of

Answer: Elisha

Read Also: Why intelligent students score low in Jamb

11. According to James, effective prayer is that which is offered

Answer: in faith

12. The first martyr of Christ dies through

Answer: stoning

13. Obadiah, who was in charge of Ahab’s household, hid how many prophets?

Answer: a hundred prophets of God from Jezebel’s wrath

14. Jesus’ coming to earth in the form of a human showed his

Answer: Humility

15. David submitted to the will of God when God killed the child he had with Bathsheba by

Answer: ending his fast

15. When Herod sought to kill Jesus, his father hid him in

Answer: Egypt

16. ‘This is my beloved son, in whom I am well pleased’. These words were spoken

Answer: after Jesus’ baptism

17. Who was the prototype of Christ?

Answer: Mechisedek

18. ‘But my God shall supply all your need according to his riches in glory by Christ Jesus’. This statement was made by Paul to

Answer: The Phillippians

19. During the transfiguration, those who appeared unto Jesus were

Answer: Moses and Elijah

20. According to Galatians, one of the benefits of being joint heirs with Christ is having His Spirit in

Answer: our hearts

21. According to Paul, the kingdom of God is not in word but in

Answer: Power

22. When Jesus asked his disciples that ‘who do men say that I am?’, Peter said he was

Answer: Christ

23. The devil promised to give Jesus all the kingdom of the World if He

Answer: bowed down to him

24. Paul and Silas were sent on a mission  by the

RECOMMENDED: JOIN MY BLOGGING CLASS (Start a Blog)

Answer: Church in Jerusalem

25. In Paul’s letter to Philemon, he stated that forgiveness should be

Answer: willingly

26. In Apostle Paul’s second epistle to the Thessalonians, what did he deem fit to thank God for on their behalf?

Answer: their salvation, growing faith and brotherly love

27. Jonah was supposed to go to … where God sent him but he headed to …….

Answer: Nineveh / Tarshish

28. Before the death and ascension of Jesus, He promised to give us another

Answer: Comforter

29. What question did the high priest ask Jesus during his trial?

Answer: Are you the Christ?

30. The son Abraham had with Hagar was named

Answer: Ishmael

31. Prophet Hosea was to marry a prostitute to portray

Answer: Israel’s unfaithfulness as opposed to God’s love

32. According to Jeremiah, the people of Isreal were in exile because of their

Answer: unfaithfulness and faithlessness

33. David’s behaviour after Prophet Nathan accused him of murder and adultery showed his

Answer: repentance

34. The Jews demand the release fo Barrabas rather than Jesus because

Answer: of the Jews’ determination to crucify Jesus

35. According to Mark, after the transfiguration, Jesus charged His disciples to

Answer: tell no one what they had seen

36. According to James, treatment of brethren at fellowship should not be based on

Answer: appearance

37. When the Babylonians captured King Zedekiah, they

Answer: put out his eyes

38. What action of Abraham produced the seal of God on His promises to him?

Answer: Obedience

39. According to John, Jesus said the work of God is

Answer: believing in HIm who he had sent

40. Paul declared in Romans that as by one man’s disobedience many were made sinners, by one man’s obedience many will be made righteous.

I hope you find this jamb crs questions and answers helpful? Don’t forget to share and leave your comments below.

WHAT ELSE DO YOU NEED YOU?

A. COMPLETE JAMB GUIDE
B. WAEC AND NECO GUIDE
C. BLOGGING GUIDE
D. ACADEMICS AND CAREER GUIDE
E. LATEST NIGERIA SCHOOL NEWS
F. SCHOLARSHIP AND OPPORTUNITIES
G. TAKE ME TO HOME PAGE
Advertising

Leave a comment