Advertising

Nigerian Air Force Past Questions/ Answers|PDF

Nigerian Air Force past questions and answers are now available for download to all candidates that are about to write the screening examination.

Advertising

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

NIGERIAN Air force (NAF) COMPENDIUM (PAST QUESTIONS AND ANSWERS)

A lot of my readers had called and texted to get Nigerian Airforce (NAF) past questions. I’d got requests around terms such as:

Advertising

Free NAF past questions and answers pdf

Free NAF COMPENDIUM past questions pdf

NAF past questions free download

Nigerian AirForce examination questions

Nigerian AirForce question papers with answers free download pdf

Nigeria NAf question papers with answers free download pdf

NAF past questions ask

NAF past questions pdf file

Key Features of Nigerian Air Force Past Questions 2023/24

The Nigerian Defence Academy questions are drawn from the under-listed areas

  1. Use of English
  1. Mathematics
  1. Current Affairs
  1. General Knowledge

About the Nigerian Air Force Past Questions

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

So many people apply to get into Nigerian Airforce every year, However, Only a few of them are picked. The candidates picked are those that passed the Screening exercise very well. Recent research shows that these people studied with the help of Past Questions.

The Nigerian Air Force Past Questions is a compilation of questions over time. We have therefore decided to help soon-to-be students get past questions with ease.

Nigerian Air Force (NAF) Recruitment

The Nigerian Armed Forces is a big recruiter with 162,000 active staff and a reserve of 32,000 in Nigeria. The Air Force alone will employ up to 10,000 people. The Air Force looks for young, vibrant and trained Nigerians who want to enlist for the service each year.

Although some Air Force service roles require the most basic degree of preparation, others require qualified candidates. NAF also has a training centre in different fields to cater for both the military and civilians. This reflects the progressiveness and diversity of the movements for nation-building. The NAF also adverts opportunities for people willing to devote their lives to serving the nation.

Free NAF Past Questions and Answers 2023/24

The first batch of Nigerian Airforce officers was sent to train with

British Air force
B. Ethiopian Airforce
C. American Airforce
D. South African Air force

The least rank in the Nigerian Airforce is the

A. Group captain
B. Flying officer
C. Pilot officer
D. Wing Commander

Nigeria’s governmental constitution is chiefly based on that of the:

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

A. USA
B. UK
C. EU
D. Netherlands

The Nigerian College of Aviation is located in

A. Lagos
B. Kano
C. Abuja
D. Kaduna

The first woman in space is

A. Yuri Gargarin
B. Valentina Tereshkova
C. Yui Xiang Wo
D. Julie Armstrong

 The establishment of the Nigerian Airforce was conceived in

A. 1963
B. 1961
C. 1960
D. 1965

1. The June 12 Presidential Election was annulled by President Ibrahim Babangida on

A) June 12, 1993

B) June 14, 1993

C) June 18, 1993

D) June 23, 1993

E) June 27, 1993

2. Gombe State belongs to the ______ geo-political Zone in Nigeria.

A) South East

B) South West

C) North Central

D) North East

E) North West

3. The full meaning of OECD is

A) Organization for Economic Cooperation and Development

B) Organization of Economic Cooperation and Development

C) Organization of Economic Community and Development

D) Organization for Economic Community and Development

E) Order of the Economic Community and Development

4. Paparada Square is in

A) Ilorin

B) Lokoja

C) Kaduna

D) Lagos

E) Sokoto

5. The former Eastern Region was proclaimed a sovereign nation, Biafra by Odumegu Ojukwu on

A) May 30, 1967

B) June 15, 1966

C) April 6, 1968

D) January 10, 1965

E) April 21, 1969

6. Obanta’s statue is located in

A) Abeokuta

B) Ibadan

C) Ogbomoso

D) Ilorin

E) Ijebu Ode

7. The Kruger National Park is in

A) South Africa

B) Tunisia

C) Cameroon

D) Poland

E) U.S.

8. The official residence of the Secretary-General of the United Nations is in

A) Washington DC, United States

B) New York City, United States

C) the Birmingham United Kingdom

D) Atlanta Georgia, United States

E) London 

9. Dar es Salaam is the capital of

A) Tunisia

B) Turkey

C) Zimbabwe

D) Sudan

E) Tanzania

10. Shanga and Kyenga are ethnic groups in

A) Sokoto State

B) Bauchi State

C) Niger State

D) Kwara State

E) Borno State

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

11. FESTAC started in

A) October 1976

B) October 1978

C) November 1977

D) November 1978

E) June 1979

12. Which of these was never Senate President in Nigeria?

A) Iyocha Ayu

B) Chuba Okadigbo

C) Pius Anyim

D) Ameh Ebute

E) Umaru Dikko

13. Which of these was once President of Libya?

A) Omar al-Bashir

B) Hosni Mubarak

C) Muammar Gaddafi

D) Moncef Marzouki

E) Mohamed Boudiaf

14. Liberia’s former interim President was

A) Samuel Doe

B) William Tolbert

C) Amos Sawyer

D) Charles Taylor

E) Lt. Gen. Hezekiah Bowen

15. The internationally recognized capital of Israel is

A) Tel Aviv

B) Jerusalem

C) Damascus

D) Baghdad

E) Tehran

16. The current Executive Secretary of the National Universities Commission is

A) Prof. Jubril Aminu

B) Prof. Julius Okojie

C) Prof. Abdulrasheed Abubakar

D) Prof. Dibu Ojerinde

E) Prof. Is-haq Oloyede

17. The United Nations Charter was formed on

A) 1 February 1946

B) 26 June 1945

C) 24 October 1945

D) 15 March 1943

E) 10 January 1939

18. Abayon, Adim, and Adun are ethnic groups in

A) Taraba State

B) Cross River State

C) Bauchi State

D) Rivers State

E) Adamawa State

19. Barack Obama was awarded the Nobel Peace Prize in

A) 2000

B) 2003

C) 2004

D) 2007

E) 2009

20. The Secretary-General of the United Nations between 1972 and 1981 was

A) Javier Perez de Cuellar

B) Alger Hiss

C) Kofi Annan

D) Kurt Waldheim

E) Ahmed Salim

Answers

1. D     2.D      3. A      4.B      5.A      6.E      7.A      8.B      9.E      10. A

11.C    12.E    13.C    14.C    15.B    16.C    17.B    18.B    19.E    20.B

How to Get Nigerian Air Force Past Questions

The cost of NAF up-to-date past question is ₦1,000 and Not ₦2,000

Wishing you greater success as you get into the exams hall and come out smiling with excellence.

For any question or Inquiries, contact us @ info@speedyminds.com

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

Nigerian Airforce Past Questions and Answers Frequently Asked Questions

What should I read for AirForce exam?

English language, general mathematics, general studies related to the air force job and current affairs

How many question in Nigeria AirForce exam?

Based on Nigerian Airforce Past questions, the questions will be based on Mathematics, English Language, and General paper. There would be 25 Mathematics questions, 25 English Language questions, and 50 General paper questions; that’s a total of 100 questions in all. All questions are to be answered within 1 hour.

How do I download NAF PDF?

PROCEED NOW TO DOWNLOAD PAGE

WHAT ELSE DO YOU NEED?

A. COMPLETE JAMB GUIDE

B. WAEC AND NECO GUIDE

C. COMPLETE BLOGGING GUIDE

D. ACADEMICS AND CAREER GUIDE

E. SCHOLARSHIP AND OPPORTUNITIES

F. LATEST NIGERIA SCHOOL NEWS

Originally posted 2023-05-17 12:01:13.

Advertising

Leave a comment